Gå til hovedindhold

Er jeg stadig dækket når jeg er stoppet i firmaet

Spørgsmål

Jeg fik konstateret sclerose i december måned sidste år. jeg har været i et pensionsselskab indtil den 8. oktober, men blev meldt ud da jeg begyndte at arbejde freelance.

Jeg fik en fornemmelse af at jeg havde sygdommen i april og var derfor til undersøgelse og scanning - mine scanninger blev imidlertid hele tiden rykket, på grund af sygeplejerske-strejken.

Mit spørgesmål er, om jeg er stadig kan få erstatning for kritisk sygdom, da jeg stadig var i pensionsselskabet imens undersøgelserne stod på, men først fik konstateret sygdommen 2 måneder efter at jeg var røget ud af pensionsselskabet?

Svar

Normalvis er det sådan, at man er dækket i indtil 3 måneder efter at man er stoppet i et firma, så det er meget muligt at du vil være berettiget til udbetaling ved kritisk sygdom.

Du skal desuden være opmærksom på, om du kan køre den ordning du havde videre ved egenbetaling. Dette er vigtigt, da du jo ikke kan nytegne en ordning med sygdommen. Der ligger jo typisk en lang række andre dækninger i en pension gennem arbejdet, for eksempel tab af erhvervsevne og dødsfaldforsikring.