Gå til hovedindhold

Er jeg dækket som normalt hvis forsikringen er tegnet inden

Spørgsmål
Min kæreste og jeg har lige købt hus. Jeg har i forvejen en gruppelivsforsikring, som jeg har tegnet i forbindelse med et bilkøb, før jeg fik min diagnose. Billånet er betalt ud, men jeg har stadig gruppelivsforsikringen.

Spørgsmålet og grunden til at jeg skriver er, om der pludselig ville kunne være nogle klausuler, nu hvor jeg har min diagnose eller om det ingen betydning har, da jeg tegnede forsikringen før jeg fik min diagnose?

Desuden har jeg en forsikring gennem min fagforening, som også skulle dække ved tabt arbejdsevne, men gælder det også hvis den tabte arbejdsevne skyldes sklerosen?
Svar
Gruppelivsforsikringen der har ligget til dækning for et billån der er betalt ud, skal du endelig holde fast i - du er fuldt dækket ved dødsfald, da forsikringen er tegnet inden du fik din diagnose og det vil ikke nu være muligt for dig at lave en lignende forsikring.

Du skal dog være opmærksom på hvem der står som begunstiget på forsikringen. Hvis din kæreste ikke allerede står som begunstiget er det nok en god idé at få ham indsat, specielt nu hvor I har købt hus sammen.

Hvad angår din tab af arbejdsevne går jeg også ud fra at denne er tegnet inden din diagnose, hvorfor svaret også her er: hold fast.

En tab af arbejdsevne forsikring dækker typisk med en løbende ydelse hvis du mister evnen til at arbejde, og også på grund af sklerose. Så den vil på sigt kunne yde dig et økonomisk tilskud oven i eventuelle offentlige ydelser.