Gå til hovedindhold

Er jeg berettiget til udbetalinger ved nedsat syn

Spørgsmål

Jeg har siden 1979 været ramt af fire attacks af synsnervebetændelse. Første gang kun på venstre øje, de følgende gange på begge øjne. Dette har betydet at mit syn, især venstre øje, i dag er meget stærkt nedsat (nærmest ikke eksisterende). Jeg har heldigvis lært at leve med det, og trives ellers i dag i bedste velgående. Flere i min omgangskreds, har dog nu gjort mig opmærksom på, om jeg egentlig ikke burde have krav på erstatning, for tab af synet, fra min forsikring.

Jeg har siden 1977 haft den samme arbejdsgiver og har været forsikret i alle disse år, både via mit arbejde, samt privat via min fagforening (gruppeulykke- og medlemsulykkesforsikring). Er det rigtigt, at jeg kan gøre krav på erstatning, for tab af synet, i forbindelse med synsnervebetændelsen?

Svar

Om du er berettiget til nogle udbetalinger kan jeg ikke præcist fortælle dig, da jeg ikke kender din dækning. Dog kan jeg fortælle følgende i generelle termer: En ulykkesforsikring har en dækning ved invaliditet, hvilket du jo er ramt af ved et nedsat syn. Da en ulykkesforsikring dog udelukkende kommer til udbetaling ved ulykker og ikke sygdomme, er der nok ikke noget at hente der.

Den pensionsordning du har via din ansættelse, dækker på mange områder både ved sygdomme og ulykker, men kravene til udbetaling er anderledes. Du er typisk omfattet af en , denne udbetales hvis erhvervsevnen nedsættes med mere end 50%. Eftersom du, af hvad jeg kan læse, stadig er i arbejde, kommer dette dog ikke på tale på nuværende tidspunkt. Du kan tillige havde en kritisk sygdomsforsikring, her skal diagnosen DS stilles før det medfører udbetaling.