Gå til hovedindhold

Er forsikring afhængig af medicinskift

Spørgsmål

Jeg får i øjeblikket udbetalt pension fra forsikringsselskabet pga. nedsat erhvervsevne. Jeg søgte i december 2012 og er blevet godkendt midlertidigt flere gange. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at jeg får udbetalt pengene, men det stresser mig, at godkendelserne hele tiden er midlertidige og gælder i 2-3 måneder ad gangen. Jeg har udtrykt ønske om medicinskifte pga bivirkninger (overfor lægen) og forsikringsselskabet skriver, at de derfor vil vurdere mig igen pga, at det evt. er medicinen der er skyld i mine symptomer.

Jeg er dog ikke helt sikker på, at jeg skifter, når den nye medicin kommer ud til alle, da jeg har hørt om endnu værre bivirkninger ved den. Mit spørgsmål går på, om de har ret til at tilbageholde pensionen, hvis jeg ikke ønsker at skifte medicin samt om der er en tidsgrænse for, hvor længe de kan tillade sig at benytte sig af midlertidige godkendelse?

Svar

Pensionsselskabet skal i forbindelse med en løbende udbetaling vurdere om din tilstand har ændret sig, således at du ikke længere er berettiget. Hvad angår de korte forlængelser af udbetalingen, så lader det til, at man forholder sig til, at din helbredstilstand lige nu skyldes din medicins bivirkninger.

Derfor er det naturligt, at såfremt du skifter medicin og dermed får den erhvervsevne tilbage i højere grad, så vil selskabet på ny vurdere din berettigelse. Hvis en evt. ny medicin vil påvirke din tilstand i en ensartet eller endnu værre grad, vil du fortsat være berettiget til udbetaling.

Selskabet skal ikke bestemme hvilken medicin du skal benytte, det er udelukkende de lægefaglige eksperter, der skal vurdere det.