Gå til hovedindhold

Er der andet end Mitoxantron

Spørgsmål
Jeg er en kvinde som har haft sclerose i 13 år. Jeg fik i en årrække Avonex, og har de sidste 2,5 år fået Novantrone behandling - med halv dosis - da jeg ikke kunne tåle den fulde dosis. Jeg har meget forskellige bivirkvinger - men altid bivirkninger.

Jeg kunne tænke mig at høre, om der er noget nyt på vej, der kan erstatte Novantrone?
Kender I til andres bivirkninger af behandlingen?
Er der mange der får behandlingen?
Svar
Din fremtidige behandling afhænger af dine symptomer og dit sygdomsforløb, og der er derfor ikke noget simpelt svar på dit spørgsmål.
Hvis du har attakvis MS vil Tysabri og Gilenya være alternativer, men hvis du har progressiv MS, vil det videre behandlingsforløb afhænge af en række faktorer, der kræver et grundigt kendskab til din sygdomsudvikling og symptomer. Hvis du er velbehandlet på kemoterapi med Mitoxantron (tidligere kaldet Novantrone) og har progressiv MS, skal der være gode grunde til at skifte behandling, da der på nuværende tidspunkt ikke er andre behandlinger, der er lige så effektive som Mitoxantron.

Der er desværre heller ikke noget nyt i udsigt til progressiv MS indenfor de nærmeste år. Når du nærmer dig den maximale Mitoxantron dosis, må man vurdere hvilke behandlingstilbud der er mulige, evt. en anden type kemo-behandling eller en kombinationsbehandling af andre kendte lægemidler.

Hvad der passer bedst til dig, kan jeg desværre ikke sige noget om herfra. Du kan læse mere om Mitoxantronbivirkninger på medicin.dk
http://min.medicin.dk/Medicin/Praeparater/3567