Gå til hovedindhold

Epilepsi og sclerose

Spørgsmål

Jeg har været diagnosticeret siden november 2003 og har et relativt mildt forløb. Jeg har indenfor de sidste par år haft 3, for mig at se, umotiverede fald, som alle har været voldsomme og ikke mulige for mig at forklare årsagen til.

En person har fortalt mig, at ved forandringer i hjernen kan der opstå epilepsi. Så mit spørgsmål til dig er derfor: Kan det være en absence der har gjort at jeg er faldet?

Svar

&#160

Det er rigtigt at man i sjældne tilfælde kan få epilepsi som følge af sclerosen. Det vil dog i næsten alle tilfælde, være den type epilepsi man kalder generaliserede kramper, hvilket vil sige, at man mister bevidstheden og efterfølgende har kramper i arme og ben. Absencer ses næsten udelukkende hos børn og er ikke noget man ser i forbindelse med sclerose.

Den vigtigste information i dit tilfælde, er om du mister bevidstheden, eller din bevidsthed bliver sløret, som årsag til faldet. Hvis det er tilfældet, skal du tilbydes et mere omfattende udredningsprogram, hvor både hjerne og hjerte/kredsløb undersøges. Hvis din bevidsthed ikke er påvirket i forbindelse med dine fald, kan det være føleforstyrrelser eller andre sclerosesymptomer der er årsagen.