Gå til hovedindhold

Ensidig hovedpine efter synsnervebetændelse

Spørgsmål

Jeg fik for godt tre måneder siden taget en MR-scanning af ryg og hjerne, som viste et helt normalt resultat - dette efter at jeg, et par måneder forinden, fik konstateret synsnervebetændelse.

Nu har jeg, i den seneste uges tid, imidlertid haft en diffus, men konstant, hovedpine over den ene tinding. Jeg mærker den kun meget lidt om dagen, men vågner ofte af den om natten, hvor den er langt mere kraftig. Derfor har min neurolog nu henvist mig til endnu en MR-scanning.

Mit spørgsmål er: Kan man mærke/føle plaks i hjernen, rent fysisk? Og kan det være det, der frembringer min noget mærkelige og ustabile hovedpine?

Svar

Man kan normalt ikke mærke plaks som hovedpine.

Ved synsnervebetændelse kan der, før, under og efter være tindingehovedpine. Også smerter bag øjet, som typisk forværres ved øjenbevægelser. Disse smerter menes at skyldes at synsnerven bliver strakt ud, når man kigger mod siden.

Desuden, at synsnerven ofte er fortykket i den akutte fase af betændelse og den kan derfor blive lidt klemt i den knoglekanal, den løber igennem. Også den gren af nerven, der forsyner panden med følesans, løber igennem en knoglekanal.

Disse smerter vil typisk være jagende, så det passer ikke med din diffuse, konstante hovedpine, som jeg ikke har nogen god forklaring på hvorfor forværres om natten.

Nu bliver du udredt med ny MR-scanning og hvis den ikke giver forklaring, kunne man måske overveje om du bider tænder og prøve en bideskinne om natten. Tal med din neurolog om det.