Gå til hovedindhold

Elstimulering

Spørgsmål

Jeg er praktiserende læge. Jeg har en patient med dissemineret sclerose, som ønsker behandling med elstimulation. Er det gavnligt? Hvad koster det?
Skal jeg henvise hende?
 

Svar

El-stimulation er en behandlingsform, som igen bliver mere benyttet.

Jeg anvender selv elstimulation af de perifere nerver, som en del af min behandling. Formålet er styrketræning, bevidstgørelse, nedsættelse af tonus eller mindskelse af neurogene smerter. For nogle har det effekt på op til 3 dage for andre er effekten minimal. Så det skal afprøves og klienten skal være motiveret.

Som nævnt er der nogle som får det som en del af den fysioterapeutiske behandling, og de som har god effekt af det og som er motiverede for selvtræning derhjemme har selv indkøbt et apparat (pris ca. 9000,-).

Tjek gerne om der er fysioterapeuter i dit lokalområde, som tilbyder elstimulering.

Der er dog også nogle som udelukkende får elstimulering for at modvirke dropfod, så det er et alternativ til en konventionel dropfodsskinne. Hvis der er tilstrækkelig med bevægelighed i anklen, ikke for megen tonus og klienten selv kan administrere den elektriske dropfodsstimulator, kan man ansøge kommunen om det som et hjælpemiddel, hvorved det er gratis.