Gå til hovedindhold

El-scooter

Spørgsmål

Jeg skal til at ansøge kommunen om en el-scooter. I den forbindelse vil jeg gerne vide, hvilke regler der er om at færdes med sådan en i det offentlige rum.

Her tænker jeg for eksempel på følgende: Skal den for eksempel være forsikret som en knallert (det er jo et motor-køretøj)? Skal man "kvalificere" sig til at måtte bruge den, ved at være officielt handicappet?

I min søgen på nettet, kan jeg se at der er snesevis af 3- og 4-hjulede el-scootere til salg, i blandt andet Den Blå Avis, så det betyder vel at nogle mennesker køber dem selv. Så, sagt på en anden måde: Må alle mennesker bruge sådan en?

Man har længe kunne købe små elektriske løbehjul, men de må jo, for eksempel, ikke bruges på offentlig vej.

Svar

Netop nu er der megen debat omkring el-scootere, som du kan se på dette link

http://www.scleroseforeningen.dk/da/Service/Nyheder/2009/Er%20en%20trehjulet%20EL-SCOOTER%20ikke%20langere%20et%20hjalpemiddel.aspx.

El-scootere forhandles i fri handel, som du også har bemærket og kan derfor købes af alle.

I forbindelse med ansøgning i kommunen - og såfremt kommunen beslutter at bevilge enten som hjælpemiddel eller forbrugsgode - foretager en del kommuner en afprøvning for at sikre sig, at brugeren kan føre el-scooteren på betryggende vis.

Man må gerne køre på fortovet og i fodgængerzoner, hvis hastigheden ikke overstiger 6 km/t. Er hastigheden derover skal man køre på cykelstien eller kørebanen.

El-scootere er omfattet af den almindelige husstandsforsikring. Det er dog en god ide, at kontakte sit forsikringsselskab og oplyse om anskaffelse af el-scooter. Er el-scooteren bevilget af kommunen som hjælpemiddel, er man forpligtet til at passe på hjælpemidlet, som på egne ting.