Gå til hovedindhold

Efteruddannelse

Spørgsmål

Jeg er í den situation, at jeg mangler 2 moduler i at færdiggøre en diplomuddannelse.

Mit spørgsmål er i den forbindelse: Er der nogen mulighed for at få en eller anden form for orlov via kommune og eventuelt fagforeningen, så jeg kan færdiggøre min uddannelse, og på sigt have andre beskæftigelsesmuligheder?

Tænker at jeg nok heller må beskrive min situation lidt nærmere, for at du bedst muligt kan besvare mit sprøgsmål: Jeg er 44 år og har sclerose, hvilket for mig har den betydning, at jeg hurtigere bliver træt og stresset, og overbelastes af mangeartede føleforstyrrelser, der er blevet "hængende" efter flere attacks.

Jeg har pt. mulighed for at få sygedage via en §56 ordning.

Svar

Jeg forstår, at du pt. arbejder fuldtid i lønnet beskæftigelse, hvor du sideløbende er i gang med uddannelse. Jeg opfatter ikke umiddelbart dit spørgsmål som et spørgsmål om revalidering.

Jeg er usikker på om den uddannelse, som du omtaler, er omfattet, men vil henvise til Undervisningsministeriets bekendtgørelse 1362 af 5.12.2007 om godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettetvoksen og efteruddannelse. Du kan finde bekendtgørelsen på www.retsinfo.dk eller www.socialjura.dk.