Gå til hovedindhold

Echinaforce

Spørgsmål

Vil spørge om naturmedicinen Echinaforce kan tages, hvis man har MS, da det ellers skulle være med til genopbygge immunforsvaret?

Svar

Der er forskning som viser, at naturlægemidlet Echinaforce kan have en positiv indvirkning på specielt infektioner som forkølelse og ondt i halsen. Echinaforce indeholder udtræk af friske blomster, blade, stængler og rod fra blomsten rød solhat (Echinacea Purpurea).

Der er noget som tyder på, at Echinaforce, hvis midlet tages, når de første symptomer dukker op, kan hjælpe til med at nedkæmpe de virus og bakterier, der giver forkølelse og ondt i halsen, samtidig med at symptomer som f.eks. smerte, hævelse og løbende næse bliver mindsket.  Dette skyldes, at Echinaforce formodentligt lægger en dæmper på det lokale immunforsvar i næse og hals, sådan at betændelsestilstanden i slimhinden i næse og hals (inflammationen) ikke bliver så slem.

Dette er også baggrunden for, at Echinaforce kunne lyde som en god idé i forhold til sclerose. Sclerose er netop en sygdom, hvor kroppens eget immunforsvar angriber de fedtskeder (myelin), der ligger omkring hjernens og rygmarvens nerver og danner en ødelæggende betændelsesreaktion. Så hvis Echinaforce kunne dæmpe immunforsvarets angreb på fedtskederne, ville det jo være fantastisk. Men den viden har vi ikke på nuværende tidspunkt. Samtidig forstår vi ikke helt de mekanismer, der ligger bag immunforsvarets angreb på kroppen. Eller ved præcist hvordan Echinaforce virker, så der er kort sagt alt for meget vi ikke ved, i forhold til hvordan mennesker med sclerose vil reagere på at tage Echinaforce.

Derfor advarer producenten af naturlægemidlet Echinaforce også imod at tage midlet, hvis man har sclerose. Dette står oplyst i den indlægsseddel, der følger med Echinaforce under ”Kontraindikationer”.

Den fagperson der ved mest om sygdommen sclerose er en neurolog, så derfor vil jeg anbefale, at du konsulterer en neurolog og får afklaret, hvilket syn neurologer har på Echinaforce.