Gå til hovedindhold

Dynamostol

Spørgsmål
Jeg har sclerose og en diskusprolaps i lænden. Jeg har nogle interesser - for eksempel at sidde ved computeren - hvor jeg kan sidde stille, dette betyder dog at min ryg brokker sig ganske meget når jeg sidder her.

Jeg er nu blevet opmærksom på den stol der hedder en "Dynamostol" og vil derfor spørge, om den er noget I har erfaring med, at man kan søge som hjælpemiddel eller som merudgift?
Svar
En dynamostol går under den type stole der betegnes som "ståstøtte-stol", eller som en behandler-stol.

Flere oplysninger om stolen kan fås på www.hmi-basen.dk, eller deres hjemmeside www.dynamo-stol.dk. Her kan også læses om tilbehør til stolen samt priser.

Kommunerne bevilliger stole i henhold til en konkret individuel vurdering. Tildelingen af stole kan ske efter § 112 eller 113, hvor § 113 er med egenbetaling.

Ud fra det du fortæller vurderer jeg, at du spørger til en arbejdsstol/kontorstol til brug ved arbejde ved pc. Ud fra det du oplyser, mener jeg ikke at du vil kunne blive tildelt en arbejdsstol efter § 112 eller 113, idet det er til pc-arbejde du primært ønsker at benytte stolen.

Af de almindelige bestemmelser i Lov om Social service, forventes det at man har de møbler der er almindelige behov for – i dette tilfælde en kontorstol når du sidder ved din pc'er.

Et af kriterierne for disse stole er, at borgeren ikke har standfunktion over en længere periode og er afhængig af en arbejdsstol i forbindelse med de daglige gøremål, som normalt udføres stående, for eksempel madlavning og opvask.

Har du derimod behov for en arbejdsstol primært til arbejde i køkkenet og du ikke kan benytte en almindelig stol eller lignende, bliver din anmodning en helt anden og i det tilfælde mener jeg, at du kan søge stolen eller en lignende type.

Udgifter til indkøb af speciel kontorstol vil ikke umiddelbart være omfattet af reglerne om dækning af merudgifter efter  om social service § 100.

Vigtigst af alt, synes jeg du bør kontakte ergoterapeuten i din kommune, så I sammen kan finde ud af dit behov, i forhold til om kommunen vil kunne hjælpe dig med at løse det.