Gå til hovedindhold

DSB og ledsagerkort

Spørgsmål
Findes der noget, der hedder førtidspensionistrabat? Og hvis ja, kan man evt. få et idkort eller lignende som bevis på, at man har ret til rabatten?

Grunden til dette spørgsmål er at jeg umiddelbart ikke ligner en der har ret til pensionistrabat, jeg er kun 35 år, og for udeforstående har jeg ingen tydelige visuelle tegn på at jeg er syg - jeg blev erklæret førtidspensionist, fordi jeg lider af ekstrem fysiskudtrætning.

Men på en af de få dage jeg har det bare nogenlunde, vil jeg gerne ud og opleve lidt, på museum, biografen eller i varmvandsbassin, men jeg tør ikke spørge, om jeg kan få rabat, da jeg er bange for, at jeg så bliver nød til at redegøre for hele mit sygdomsforløb blot for at få en billigere entrebillet.
Svar
Du har mulighed for at få legitimationskort hos DSB se http://www.dsb.dk/om-billetter-og-kort/indland/kort/aeldre-og-pensionister/dsb-legitimationskort-til-pensionister/.  
Du får så de samme rabatter som over 65 årige.  

Vær også opmærksom på muligheden for et ledsagerkort se nærmere her 
http://www.handicap.dk/brugerservice/ledsagerkort/.  
Et ledsagerkort giver rabat ved diverse kulturelle institutioner, listen kan også ses via ovenstående link. Med denne legitimation behøver du ikke komme med yderligere forklaringer.