Gå til hovedindhold

Dropfodsstimulator, walkaide

Spørgsmål

Jeg har sclerose og lider af dropfod. Jeg har netop læst om Walkaide, der siges at kunne hjælpe til en bedre gang. Jeg kan ikke se, at den forhandles i DK. Er det muligt at få den via udlandet og er det noget I har nogen erfaring med? Her tænker jeg både om den overhovedet virker, men også på om man kan tage til, for eksempel, England og få den der?

Svar
Walkaide er en elektrisk dropfodsstimulator.

Den fungerer ved, at man sætter en elektroden på den store nerve, der styrer de muskler, der løfter foden. Elektroden får så en elektrisk impuls, som virker som et mindre stød. Dette stød giver en impuls til musklerne, så foden løftes. Elektroden placeres på ydersiden af skinnebenet.

Jeg tror ikke, at Walkaide er kendt på det danske marked, men der har tidligere været et lignende produkt på markedet. Dog har jeg fornyligt hørt om et firma, som heddeer Tempress A/S, som måske kan hjælpe dig.

Jeg vil dog anbefale dig at kontakte din lokale bandagist for at høre om det vil være muligt for dem at skaffe et sådant produkt evt. fra Tempress A/S. Du kan også kontakte en lokal fysioterapeut for at få FES (Funktionel Elektrisk Stimulering). Det virker på nogenlunde samme måde, men er ikke et lille handy apparat. Det vil dog give dig en chance for at afprøve, hvordan det opleves at få disse stød og for at se hvordan netop du reagerer på det. For eksempel; hvor meget løftes foden?

Jeg vil tro at du kan købe den på nettet og få den tilsendt, men afprøvningen syntes jeg skal være sammen med en fysioterapeut. Vore nerver ligger lidt forskelligt og hun/han vil kunne guide dig i placeringen af elektroden.

Jeg ved ikke, om man kan tage til England og købe den, men det letteste vil være at finde en forhandler i England og så kontakte dem direkte.