Gå til hovedindhold

Dropfodsskinne 2

Spørgsmål
Jeg har i 3 år haft en dropfodsskinne af mærket Flexbrace. Den har fungeret godt men det sidste halve år har den ikke løftet foden, hvilket betyder at jeg falder meget. Lægen mener, at jeg skal have en skinne der gør fodledet stift.

Jeg har talt med bandagisten, men han mener ikke jeg vil blive glad for den - den øger også risikoen for blodpropper mener han.

Men jeg går jo og falder, så: Skal jeg finde en anden bandagist?
Svar
Flexbrace dropfodsskinnen er en relativt lille skinne, der er god til at guide og løfte foden. Der er dog noget der tyder på, at den ikke længere giver dig den støtte, du har behov for.

Der findes flere forskellige modeller - nogle der ikke tillader så meget bevægelse i anklen og andre der gør.

Fordelen ved de, der er bevægelige i anklen kan være, at det er lettere at gå ned at trapper, da denne aktivitet kræver megen bevægelighed i anklen.

Der findes dog en anden model en Flexbrace, som har et led på ydersiden af anklen og som går højere op på skinnebenet end din nuværende model, og på denne måde kan den være med til at lave et bedre løft.

Så er der også kulfiber skinnen Toe-off: Denne har ikke et led ved anklen, men anklen bliver dog ikke holdt fuldstændig stift. Min erfaring med denne er, at mange er glade for den, da den giver et godt løft og er forholdsvis let.

Udover dem jeg nævner, er der mange flere og det kan være forskelligt, hvilke bandagisterne forhandler. Det du skal være opmærksom på er:

1. Løfter den foden godt nok?

2. Kan jeg gå på trapper med den på?

3. Hvad fylder den i skoen? (det vil sige, kan du bruge almindelige sko, eller skal skoen være extra bred for at der også er plads til skinnen).

Hvis din nuværende bandagist mener det er kun Flexbrace han kan anbefale, vil jeg foreslå, at du får en second opinion hos en anden bandagist, som eventuelt har andre typer du kan afprøve og vurdere.