Gå til hovedindhold

Doctors natural Anti-Inflamin Super

Spørgsmål

Jeg har her på siden læst om kosttilskuddet Anti-inflamin Super, men mit lokale apotek havde ikke hørt om, og kunne ikke finde frem til det. Hvor kan jeg købe det?

Svar

Vi bliver hele tiden klogere på samspillet mellem kost, sundhed og sygdom. Herunder kostens betydning for sclerose, og hvilken rolle kosttilskud kan have. Der er dog lang vej endnu, for selv om der allerede er en del forskning på området, mangler der stadigvæk megen viden omkring kost, kosttilskud og sclerose. Kosttilskuddet Anti-inflam Super er blevet anbefalet i et svar på netrådgivningen tilbage i 2009, hvilket er før min tid. Jeg har fundet tilskuddet på en engelsk hjemmeside under navnet ”Doctors natural Anti-Inflamin Super”. Kapslerne indeholder en række stoffer, der skulle kunne dæmpe betændelsesreaktioner (inflammationstilstande) og smerter i kroppen bl.a. glukosamin, ingefær, chondroitin og MSM (methyl-sulfonyl-methan).

Glukosamin betragtes i dag som et lægemiddel i Danmark. Glukosamin indgår naturligt i ledbrusk, og præparater med glukosamin er som oftest udvundet af skaldyr. Glukosamin har i mange år været anvendt af mennesker med leddegigt i forhold til at lindre ledsmerter. Derfor er megen af den forskning som findes omkring glukosamin rettet mod gigt, hvorimod det er begrænset, hvad der er lavet af undersøgelser i forhold til sclerose. En række nye undersøgelser sætter dog spørgsmålstegn ved, om glukosamin har en reel effekt. Ingefær er meget omdiskuteret, og hvorvidt der reelt knytter sig en antiinflammatorisk og smertelindrende effekt ved at spise ingefær er ikke afklaret. I langt de fleste forsøg hvor der er blevet påvist en positiv effekt af ingefær, har det været som frisk ingefær. Forsøg med gigtpatienter har vist ingen eller en lille smertelindrende effekt ved indtagelse af chondroitin. Chondroitin er fremstillet af brusk fra f.eks. svin og kvæg. Det er ikke tilladt at tilsætte dette middel til kosttilskud i Danmark, hvilket er grunden til, at du ikke kan finde ”Doctors natural Anti-Inflamin Super” i danske forretninger. MSM er heller ikke godkendt af Fødevarestyrelsen. MSM er ikke særlig velundersøgt, men har måske en mindre smertelindrende effekt.

Jeg kan kun anbefale at købe kosttilskud i Danmark, der er godkendt og løbende kontrolleres af Fødevarestyrelsen. Det er absolut det sikreste. Og så er det jo vigtigt, at de tilskud man spiser er undersøgt og afprøvet grundigt, og at der er en videnskabelig dokumenteret effekt. Derfor vil jeg fraråde dig at købe ”Doctors natural Anti-Inflamin Super” på nettet. Hvis du kan lide ingefær, kan du forsøge dig frem med at tilsætte mere frisk ingefær til maden. Frisk ingefær-te er også en mulighed. Ellers er det muligt at købe mange forskellige kosttilskud med ingefær. Glukosamin er også en mulighed, men det skal du diskutere med din læge, da glukosamin som sagt er et lægemiddel. Og meget gerne med en neurolog, som er specialist på sygdommen sclerose.

Jeg ved ikke hvordan dit forhold til fisk er, men af mange gode grunde, herunder også i forhold til at dæmpe inflammationstilstande i kroppen, er det en god idé at spise fed fisk som f.eks. laks, ørred, sild, makrel og hellefisk. Den anti-inflammatoriske effekt skyldes, at det naturlige indhold af omega-3 fedtsyrerne EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) også kendt som fiskeolie, er højt i fede fisk. Hvis fisk ikke står øverst på spisesedlen, kan jeg anbefale fiskeolie-kapsler, i en dosis på ca. 1200 mg omega-3 fedtsyrer om dagen.