Diverse
d. 22 oktober 2011

Jeg er lige blevet fyret fra mit flexjob, hvor jeg har været i ca. 5 år (26 år i samme firma), problemet er at jeg ikke kan få jobcenteret til at forstå, at jeg ikke kan tage offentlig transport pga. jeg er dårligt gående, og har problemer med at jeg skal akut på toilettet. Jeg kan højst køre et par km på knallert fra min bopæl. De vil nok prøve at sende mig længere væk bl.a. på kurser osv.
Hvad skal jeg gøre? Kan jeg bare sige nej, det går lidt hårdt ud over min i forvejen dårlige psyke, bare at skulle tænke på at skulle tvinges til det.

Kan jeg søge pension, og hvordan foregår det?

Jeg forstår det sådan, at du nu er ledig og modtager ledighedsydelse. Hidtil har du haft meget kort afstand til dit job, men nu er situationen anderledes.   

Jeg tænker, at der kan være behov for fornyede lægelige oplysninger, ligesom det også virker som om der kunne være behov for en helhedsorienteret vurdering af din situation. Jeg ved selvfølgelig ikke om du kan have mulighed for støtte til bil, om du overhovedet har kørekort o.s.v. Men under alle omstændigheder skal disse forhold undersøges.   

Pension kommer først på tale når andre muligheder er udtømte.  
Husk din mulighed for aktindsigt og sørg for skriftlige afgørelser. Du skal medvirke ved undersøgelse af sagen, men der skal også tages hensyn til dig.  

Du har mulighed for kontakt med socialrådgiver i Scleroseforeningen. Navn og træffetid kan ses på hjemmesiden.

Skrevet d. 22 oktober 2011