Gå til hovedindhold

Diverse

Spørgsmål
Efter 2 år, hvor jeg har været spærret inde i mit eget hjem, som følge af den angst jeg har oplevet efter at have fået konstateret sclerose, skal jeg nu til en neurologisk undersøgelse hos en neuropsykolog. I den forbindelse har den pågældende neuropsykolog skrevet til kommunen, at de skal sørge for transport.

Med dette er der dog kun et problem: Hvis jeg har en rigtig dårlig dag, så lukker jeg bare ikke op hvis der holder en taxa, eller hvad det nu kan være. For at jeg åbner min dør, skal det være for en person jeg har tillid til og som kommer i mit hjem.

Selvom undersøgelsen først er om nogle uger, har jeg allerede ondt i maven. Hvad gør jeg, når komunnen ikke forstår hvad angst er og at jeg ikke bare lige kan? Jeg har stået i sådanne situationer før, hvor de er blevet sure og har sagt at jeg ikke ønsker hjælp.

Kan det, desuden, virkelig kan være rigtigt, at jeg er blevet så isoleret fordi jeg ikke kan få hjælp til behandling?Er der virkelig slet ingen hjælp at hente nogen steder?

Et sidste, og noget anderledes spørgsmål: Kan det være rigtigt, at man ikke kan få sin pension udbetalt på en check?
Svar
Det lyder som om neuropsykologen har tænkt på at hjælpe dig mest muligt med henvendelse til kommunen om taxa.

Har du måske mulighed for at have nogen hos dig på tidspunktet, hvor du skal hentes - af hensyn til din tryghed. Det kunne vel ikke tilfældigvis passe med tidspunktet, hvor din hjemmehjælper er hos dig?

Du spørger om det kan være rigtigt, at du er blevet så isoleret og ikke kan få hjælp til behandling. Du har mulighed for at få behandling, men det kan svært at finde ud af hvilken hjælp, som man skal bede om. Det er vigtigt, at du er i kontakt med læge/speciallæge, som kan følge din situation.

Måske kunne du overveje et ophold på et af Sclerosecentrene (enten i Ry eller Haslev). Du kan se mere om centrenes tilbud på deres hjemmesider, som du finder link til nederst i højre hjørne på Scleroseforeningens hjemmeside.

Pensionen kan ikke længere udbetales med check, men overføres til NemKonto.