Diverse
d. 16 september 2010

Jeg har lige fået en handicapbolig, som jeg skulle overtage med meget kort varsel - 19 dage, og datoen kunne ikke rykkes, er det ikke meget hurtigt?
 
Det er en kanon lejlighed med en lille have og jeg er jublende lykkelig for den.

Jeg fik tilskud til dækning af flytteudgifter, men jeg skulle selv betale for indskud. Jeg kan slet ikke få nogen økonomisk hjælp til køb af vaskemaskine, gardiner eller tæpper til gulvene. Det kan jeg ikke forstå, jeg sidder nu med dobbelt husleje fordi det skulle gå så stærkt, og min andelslejlighed ikke er solgt endnu.

Jeg har to spørgsmål, kan jeg slet ingen økonomisk hjælp få?

Det næste er at når min sagsbehandler skal beregne boligstøtte, så skal hun vel tælle alle mine udgifter med, jeg formoder at hun skal skrive min formue på - som kun er gæld, så skal udgifterne jeg har i forbindelse med lejligheden vel også indgå som en udgift. Det ville jo lette min økonomi en hel del, hvis jeg på den måde kunne få hjælp til den anden husleje?

Først tillykke med din nye bolig. Det er almindelig praksis, at der er kort svarfrist. Konkret handler det om, at såfremt du ikke kunne tage imod lejligheden, skal den tilbydes til en anden. Det betyder derfor for de fleste, at der er dobbelthusleje og det gør det ikke mindre kompliceret, at du skal sælge din lejlighed.  

Jeg ved ikke lige, hvorfor du ikke har mulighed for økonomisk hjælp til indskud, men forudsætter, at du har fået en skriftlig afgørelse med henvisning til lovhjemmel og klagevejledning.   

Boligstøtte beregnes i forhold til husleje, boligens størrelse og husstandsindkomst samt formue. Her gælder det igen, at du skal have en skriftlig afgørelse med henvisning til beregningsgrundlag samt en klagevejledning.  

Økonomisk hjælp til vaskemaskine, gardiner o.lign vil som udgangspunkt bero på et kommunalt skøn, igen du skal have en skriftlig afgørelse med begrundelse og klagevejledning.  

Jeg ved ikke om du har haft kontakt med en socialrådgiver i Scleroseforeningen, men jeg håber, at du har gjort brug af muligheden..

Skrevet d. 16 september 2010