Gå til hovedindhold

Diffuse symptomer

Spørgsmål
Jeg er 30 år og føler mig lidt frustreret hensat da MR viste tegn på inflammation, men lumbal og de 2 x nerveundersøgelser var negative. Det gør at jeg faktisk er erklæret " med stor sandsynlighed" at det ikke er MS.
Jeg startede for 7 måneder siden med diverse symptomer. Jeg har haft konstant snurrende fornemmelser i hænder og fødder og muskelspasmer. Periodemæssige har jeg haft smertejags agtige fornemmelser og tryllende følelse i ben og lår. Sidst i forløbet fik jeg en kold isnende fornemmelse i højre fod, efter et stykke tid fik jeg ondt i mine hænder, samme tur som med benene, men fik også funktionsnedsættelse i højre hånd. Jeg har haft følelsen af, at det er gået nærmest fra det ene til det andet!
Jeg har også fra starten haft en følelse af bølgegang indeni. Lægerne syntes min gang var fin, og tog det ikke i beregning, at jeg mærkede det. I december fik jeg problemer med synet.  

Er et attak kendetegnende ved en bestemt kropsdel?
Hvad betyder det, at jeg efter jeg blev opmærksom på symptomerne for 7 måneder siden, har haft alle de symptomer jeg har?
Kan det typisk for MS godt stoppe og gå i bero i år - måske længere - selvom jeg har haft så mange symptomer allerede?
Mine ben føles tunge, hvad betyder det?
Svar
Som du sikkert godt er klar over, kan vi af etiske årsager ikke stille diagnosen pr. email, men du kan anmode om at få en second opinion. Egen læge kan evt. henvise dig til et nyt hospital.  

Attakker kan ramme mange funktioner og kan være ensidige el. dobbeltsidige. Symptomerne kan gå væk igen. Tyngdefornemmelse ses ved sclerose, men er et uspecifikt symptom. Det, at du retrospektivt har haft symptomer, kan gøre det vanskeligere at dokumentere, om det har været et attak, men her kunne nerveledningshastighed være en hjælp, men da det viste normale resultater, gav det ikke objektivt holdepunkt for attak.