Gå til hovedindhold

Diagnose efter dækning er ophørt og ulykkesforsikring

Spørgsmål
Jeg har siden 2002 været generet i mit bentøj. Først troede min læge og jeg, at det var p.g.a en meget kraftig forstuvning og en intensiv genoptræning blev sat i værk. Senere hen kom synsforstyrrelser og nedsat kraft i benene, og i 2006 begyndte det at gå stærkt ned af bakke. Jeg snublede og blev hurtigt træt. Gentagne besøg ved lægen gjorde at mere træning blev sat i gang. 

I 2008 blev jeg fyret fra mit job, og først her i 2011 fik jeg min diagnose efter 2 langtids sygemeldinger. Jeg gik til det pensionselskab som jeg var forsikret ved, da jeg var i arbejde, men kunne ikke få erstatning da diagnosen kom for sent, og der ikke var indbetalt til forsikringen siden jeg var i arbejde.

Kan man i sådan et tilfælde søge erstatning ved det offentlige?
Kan man evt. anmelde sygdommen som en erhvervs sygdom, da man jo kan relatere til at stress kan fremtvinge attakker?
Og kan man gøre noget ved ens private heltidsforsikring, når der ikke står noget direkte om kritiske sygdomme under forsikringsbetingelserne?

Jeg overvejer at sætte en advokat på min sag, da jeg føler at det offentlige har holdt mig hen i mange år, og jeg dermed er snydt for min erstatning.
Svar
Det er godt nok en kedelig situation du står i. Hvad angår pensionselskabets udmelding tror jeg desværre ikke der kan ændres på, at du ikke er berettiget til erstatning ved kritisk sygdom.
Dækningen skal være i kraft på diagnosetidspunktet evt. med en efteranmeldelsesfrist, men ikke 3 års efteranmeldelse.  

Jeg skal ikke gøre mig klog på, om du kan komme efter det offentlige ved den sløsethed, som de har udvist, det skal der nok en advokat til, eller du kan kontakte Patientklagenævnet og forhøre dig.  

Det du kalder privat heltidsforsikring, regner jeg med er en heltidsulykkesforsikring. Denne udbetaler erstatning ved mén efter ulykker og desværre kun i meget få dækninger efter sygdom, så du skal nok ikke forvente der er noget at komme efter på denne heller. Dog vil jeg anbefale dig at kontakte selskabet bag forsikringen og få det klarlagt.