Detrusitol og Tolterodin kopipræparater
d. 10 juni 2013

Har igennem mange år dagligt brugt Detrusitol - med godt resultat. Ifølge apoteket er der nu et andet produkt Tolterodin på markedet. Vil det være klogt at skifte til dette produkt?

Tolterodin er det virksomme indholdsstof i lægemidlet med handelsnavnet Detrusitol. Det virker ved at hæmme vandladningsrefleksen i blæren. Der findes for tiden 6 lægemidler i Danmark med samme virkningsmekanisme, og de ligger alle ganske tæt i både virkning og bivirkninger. I de tilfælde hvor virkningen eller bivirkningerne ikke er tilfredsstillende, kan man eventuelt prøve at skifte præparat. Almindeligvis anbefaler jeg dog, at man i stedet prøver at finjustere tabletdosis op eller ned, således at forholdet mellem den ønskede virkning på blæren og bivirkningerne bliver bedst mulig.

Bivirkningerne omfatter først og fremmest mundtørhed og mave-tarm symptomer. Øjensymptomer kan være tegn på overdosering.
Du har haft god virkning af Detrusitol, og der er derfor kun grund til skifte, hvis du vil have et kopipræparat til en billigere pris.
 

Skrevet d. 10 juni 2013