Gå til hovedindhold

Detrusitol eller attak

Spørgsmål
Kan bivirkningerne af Detrusitol forveksles med et attak?

Jeg startede på Detrusitol for 1,5 måned siden. For 1 måned siden var jeg så på sygehuset, da jeg frygtede at jeg havde et attak; jeg var meget træt, synes min hukommelse svigtede, havde føleforstyrrelser/snurren/prikken især i fingrene, under mine tæer og underbenet, følte mig ret hurtigt træt i højre ben, som er det dårlige, til tider svimmel og smerter over brystet.

Normalt plejer 3 dage på binyrebarkhormon at hjælpe lynhurtigt virkelig godt, men det har det bare ikke rigtig gjort denne gang.

Siden det hele startede er det bestemt ikke blevet bedre -  tingene er bare forværret - og nu er det så heller ikke unormalt, at der går 3-4 dage mellem jeg kommer af med min afføring og at jeg får perioder med sløret syn.

Ingen tvivl om, at det er super dejligt pludselig at have fået mere styr på min vandladning, men er de ting jeg nævner bivirkninger af pillerne og måske slet ikke et attak?

Synes jeg bare ikke at det er det værd, hvis det er pillerne der gør det. Så hvem skal sige ok, for at jeg stopper på dem?

Det var på sclerosecenteret at jeg blev sat i gang, og det er ligeledes dem der har blærescannet mig og skal sætte mig i gang med kateter, da jeg ikke får tømt min blære godt nok på de piller.

Skal til læge på på sygehuset deb 21. oktober og på sclerosecentret og lære at bruge kateter dagen efter, men vil bare gerne finde ud af om det er pillerne, eller resterne af et attak der gør, at jeg har det så underligt.

Så altså: hvem snakker jeg med det om?
Svar
Det er ikke sandsynligt at Detrusitol, som man bruger mod hyperaktiv blære, kan fremkalde et attak. Derimod kan der være bivirkninger ved Detrusitolbehandling, i form af træthed, mundtørhed samt svimmelhed, og muligvis hukommelsesproblemer.

Der er dog andre symptomer der ikke kan forklares med opstart af Detrusitol, som udtrætning og føleforstyrrelser, og det er mest sandsynligt, at du tilfældigvis har haft et attak, i den periode hvor du opstartede Detrusitiol.

Du kan bedst finde ud af hvad der er attak og hvad der er medicinbivirkninger, ved at holde pause med Detrusitol i 2-4 uger.

Du kan så snakke med din læge på sygehuset om de ændringer der er sket, og siden kan man følge op og rådgive dig på sclerosecentret.