Gå til hovedindhold

Desensibilisering ved allergi

Spørgsmål

Vores datter på 24 år fik konstateret sclerose den 1/11 2007. 1. attak (synsforstyrrelse på højre øje) var i starten af 2006. 2. attak var i september 2007 (snurren/prikken i kroppen). P.t. har har hun næsten ingen symptomer og er i behandling med beta-interferon-indsprøjtning 3 gange ugentligt.

Hun har siden 2003 fået desensibiliserings-indsprøjtning mod hund og kat (p.t. hver 3. måned). Er dit råd at hun skal fortsætte eller bør hun holde op?

Nogle siger at desensibilisering har en god virkning på MS, mens andre (som dette schweiziske link: http://www.biogen-dompe.ch/cms/cms/front_content.php?idcatart=63&lang=1&client=1#sechs) hævder at desensibiliseringsbehandling kan fremkalde MS - hvad er din mening om dette?

Svar

Der findes ikke nogen undersøgelser, der tyder på at desensibilisering for allergiske sygdomme påvirker sygdomsforløbet ved sklerose. Der er derfor ikke grund til at undgå en iøvrigt velbegrundet desensibilisering.

Jeg har ikke kendskab til undersøgelser af, om behandling med beta-interferon påvirker forløbet af en desensibilisering.