Gå til hovedindhold

Dækning ved sundhedssikring

Spørgsmål

Jeg fik min diagnose i december 2013 og har lidt nedsat kraft i min højre side. Indenfor de sidste års tid har jeg brækket min ankel og forstuvet mit knæ, samme side. Jeg går pt. til diverse behandlinger (akupunktur og kiropraktor), og da jeg ikke er medlem af Sygeforsikring Danmark overvejer jeg en privat sundhedsforsikring.

Mit spørgsmål er om en sundhedsforsikring vil dække mine behandlinger? Jeg har læst vilkårene i forsikringen, og der står "præ-eksisterende kroniske lidelser er ikke omfattet af forsikringen. Følgesygdomme til præ-eksisterende kroniske lidelser dækkes, når sikrede har været omfattet af forsikring i et år" Det betyder vel, at jeg efter et år kan bruge forsikringen både til eksisterende følgesygdomme og evt. nye?

Svar

Jeg læser det nøjagtigt som du gør, og ved samtidig at kroniske sygdomme ikke dækkes af en sundhedssikring for så vidt angår behandling af den kroniske sygdom, når denne konstateres. Der dækkes normalt kortvarigt efter, og så ophører dækningen for en kroniske lidelse. I visse selskaber skal man have været symptomfri i det år omkring præ-kroniske lidelser, men det kan ikke læses ud af din mail, om det er tilfældet i det tilbud, du har modtaget.