Gå til hovedindhold

Dækning af merudgifter til modermælkserstatning

Spørgsmål

Jeg har sclerose og er gravid i 6. måned. Jeg havde i december et attack, og er nu startet på Immoglobelin. Jeg har haft store håb om at kunne amme, men lægerne anbefaler mig ikke at amme, men at starte Tysabri igen lige efter fødslen pga. sygdomsaktiviteten.

Til at starte med havde jeg besluttede mig for stadig at amme, men nu har jeg igen i januar aktivitet i min sygdom, og må derfor overveje situationen igen. For at kunne tage beslutningen bliver jeg nødt til at kende alle aspekterne, og det er nu gået op for mig, at det koster en del penge at vælge ikke at amme. Jeg er studerende, og min kæreste i arbejde, men det er stadig mange penge. Jeg vil derfor spørge om, der er mulighed for økonomisk støtte, når man nu er tvunget til ikke at amme. Jeg kan forstå, at man kan få erstatning, hvis barnet skal have noget speciel mælkeerstatning, men kan ikke finde noget om, hvis moderen er ude af stand til at amme. Er der nogen muligheder?

Svar

Desværre er der ingen mulighed for dækning af merudgifter til indkøb af modermælkserstatning på grund af manglende mulighed for amning.

Det er kun forhold hos barnet, som kan give mulighed for økonomisk støtte og her drejer det sig kun om merudgift i forhold til prisen på almindelige ernæringspræparater.