Gå til hovedindhold

Cykel eller minicrosser

Spørgsmål

Jeg kunne godt tænke mig at ansøge kommunen om en cykel med hjælpemotor, så jeg også kan få lidt motion - der skal være kasse foran, som børnene kan sidde i.

Mit spørgsmål: Vil jeg kunne få sådan en cykel, når jeg allerede har en minicrosser?

Er det desuden ok at vente 3-4 måneder på at ergoterapeuten kontakter mig?

Svar

Jeg kan godt forstå at du ønsker dig en cykel, så du kan få motion og samtidig køre dine børn.

En cykel og en minicrosser anses for at kunne dække samme behov - dit kørselsbehov. Så jeg kan godt forstå at du er usikker på om kommunen vil bevillige en cykel når du også har minicrosseren. Jeg mener heller ikke umiddelbart at de vil bevillige dig begge dele, til samme behov.

For at få en nærmere afklaring, må du tale med den hjælpemiddelansvarlige ergo-/fysioterapeut i din kommune og se på hvilket grundlag, du fik minicrosseren, det vil sige hvilket behov den har skulle dække og hvilke muligheder du har for, for eksempel, at bytte minicrosseren for cyklen.

Ventetid på behandling af ens sag er fastsat af kriterier for ventetid, i de enkelte kommuner. Overholdes denne ikke, synes jeg du bør kontakte kommunen og høre hvornår de forventer de kan behandle din sag. Desværre er der, med kommunesammenlægningen i 2007, også i mange kommuner, kommet betydelige flere henvendelser på blandt andet hjælpemidler. Så det er meget svært for personalet at følge med.

Held og lykke med ansøgningen.