Gå til hovedindhold

Copaxone og perikon

Spørgsmål

Jeg vil spørge, om det er forsvarligt at tage perikon sammen med Copaxone? Jeg får Copaxone og har været hos egen læge for at blive vejledt, men hun vidste ikke noget.

Jeg kan læse mig til, at det kan påvirke metabolismen af andet medicin at tage perikon, men ved ikke om det også gælder Copaxone?

Et andet spørgsmål er, derefter, doseringen af perikon. Jeg tager p.t. st. johns wort 325 mg dagligt, men har læst at man de første uger kan have fordel af dobbelt dosis. Hvad kan du anbefale?

Svar

Perikon er et naturlægemiddel, der er registreret af Lægemiddelstyrelsen til brug ved nedtrykthed, modløshed og tristhed.

Du kan læse mere om perikon og andre naturlægemidler og deres dosering her. Da doseringen er forskellig fra præparat til præparat, kan jeg ikke sige, hvad der er det bedste i dit tilfælde.

Perikon kan øge nedbrydningen af lægemidler, der omsættes i levereren. Det er ikke tilfældet med Copaxone, og jeg vil ikke tro, at kombination af Copaxone og perikon skulle give problemer. Kombinationen er dog aldrig specifikt undersøgt, og det er aldrig muligt at udelukke, at kombinationsbehandlinger kan give uventede bivirkninger.