Gå til hovedindhold

Copaxone eller interferon inden Tysabri

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål i forbindelse med godkendelse til behandling med Tysabri.

Jeg har læst de tidligere svar om emnet her på hjemmesiden, og er med på, at det kræver x antal aktivitet i sygdommen på trods af Copaxone og beta-interferon.

Hvad hvis man imidlertid har prøvet Copaxone uden effekt, og både prøvet Avonex og Rebif med udtalte bivirkninger til følge, som ikke er forenelige med eksempelvis at kunne færdiggøre sin uddannelse? Hvad er mulighederne så? Og kan det virkelig være rigtigt, at man skal gå og vente på at få flere slemme attakker for at kunne få Tysabri, når de andre

medicinformer nu er afprøvet og ikke er en mulighed?

Svar

Uden et præcist kendskab til din sygehistorie og tidligere behandling kan jeg ikke komme med et helt sikkert svar, men jeg vil tro, at der er mulighed for at du vil kunne behandles med Tysabri.

Forudsætningen herfor er, at at du har haft betydelig sygdomsaktivitet, som berettiger til Tysabribehandling, under behandling med Copaxone.

Man opfatter behandling med Copaxone og beta-interferon som lige effektive, og når du ikke tåler behandling med beta-interferon bør Tysabri være en mulighed for dig.