Gå til hovedindhold

CIS og symptomer

Spørgsmål

Jeg er en ung mand på 33 år, der har fået diagnosen Klinisk Isoleret Syndrom, efter en indlæggelse for ca 3 måneder siden, grundet mistanke om en blodprop i hjernen. Dette var "heldigvis" falsk alarm. Har været igennem en masse prøver, CT samt MR-scanninger. Efter ca. 3 måneder fik jeg svar på alle prøverne, og de scanninger der er foretaget, hvor de kunne se arvæv på hjernen, og fik derfor diagnosen CIS.

Nu kan det være, at jeg spørger dumt, men er konstant svimmel og føler til tider at jeg går på luftpuder? Ind imellem har jeg nogle rigtig trælse hovedpiner, samt jeg bliver meget nemt konfus, når jeg er nede for at handle eller rejer med tog og bus. Er dette normalt med den her diagnose?

Svar

De symptomer du beskriver kan være led i sclerose. Hovedpine på den måde du beskriver er dog sjældent. CIS er en betegnelse, hvor man har haft et enkelt sygdomsangreb, som kan vise sig at være debutsymptom på sclerose.

Jeg ved ikke om de symptomer du beskriver aktuelt var nogle af de samme eller andre end dine debutsymptomer, eller er opstået siden du var til samlet svar på undersøgelserne. Hvis sidstnævnte synes jeg du skal kontakte neurolgisk afdeling igen, for det kan være at du så nu opfylder kriterierne for sclerose.
Da symptomerne ud fra dine angivelser har varet ca. 3 måneder, er der håb for at de forsvinder indenfor de kommende måneder.