Gå til hovedindhold

CIS eller sklerose 2

Spørgsmål
Jeg blev syg sidste år i juni måned, fik foretaget en MR-scanning og fik af vide at der kunne være tale om sclerose, hvorfor jeg blev tilknyttet en neurolog på sygehuset. Jeg fik, efter lidt kamp vel og mærket, så diagnosen sclerose.

På grund af dårlig kommunikation og andre ting, valgte jeg i år at skifte neurolog (dog stadig på sammen sygehus). I maj måned var jeg så til smatale hos den nye neurolog og han fortalte mig at jeg aldrig skulle have haft diagnosen sclerose, endnu, fordi jeg ikke opfylder de kriterier sygehuset har for at kunne stille diagnosen, men at jeg rent faktisk kun har det de kalder CIS.

Hvordan skal jeg forholde mig til det?

I forhold til fosikring, kan jeg så søge om kritisk sygdom igen? Første gang fik jeg afslag på grund af diagnosetidspunktet og noget med, ikke at have været medlem af min fagforening længe nok. Kan jeg desuden bede om en livsforsikring igen, som jeg også fik afslag på, fordi de sagde at jeg havde sclerose?
Svar
Som du kan se et andet sted på hjemmesiden (under lægernes spørgsmål/svar-kategori , og heri svaret ), er der helt bestemte kriterier for, hvornår man betegner neurologiske symptomer som klinisk isoleret syndrom (CIS) eller multipel sklerose (MS).

Jeg skal ikke kunne sige hvem af de neurologer du har snakket med, der så at sige har ret, men hvis du beder om en journalkopi, bør det i denne fremgå tydeligt, hvilken diagnose du har fået. Hvis du stadig er i tvivl må du bede om en ny samtale på din skleroseklinik.

I forhold til dine spørgsmål vedrørende forsikring, svarer forsikringsekspert Michael Brøgger følgende:

"Det er korrekt, at der på visse forsikringer er en karenstid fra du indtræder i ordningen til du reelt er omfattet, det er selskabsbestemt. Såfremt du ikke skulle have haft diagnosen på et tidligere tidspunkt, kunne det reelt have betydet du ville være dækket og dermed berettiget til udbetaling. Dog kan de eventuelt stadig afvise hvis de første symptomer har været i karenstiden.

Det er selvfølgelig forsøget værd at genoptage sagen, men jeg tror det bliver svært og i hvert fald umuligt hvis du ikke har en udtalelse fra en specialist.

Angående afvisning af dødsfaldforsikring tror jeg ikke det du fortæller i denne mail vil ændre på deres holdning, desværre.

Michael Brøgger"