Gå til hovedindhold

Brug af ikke-undersøgte behandlinger

Spørgsmål

Jeg har med stor interesse læst en del af de puplikationer der har været om piskeormen. Jeg læste i den forbindelse om et firma som færdigudviklede og rensede ormeæggene. Jeg har fundet dette firma på nettet, og man kan bestille produktet som ikke er ubetaleligt dyrt. Firmaet hedder Biomond og ligger i Thailand.

Jeg ved jo, at man pt. er igang med et forsøg herhjemme med disse piskeorme, men har ikke kunne finde noget om resultaterne af forsøget?

Som svært ramt af MS, er jeg derfor villig til selv at indlede et forsøg med præperatet. Som jeg læser det der er tilgængeligt, er der ingen gener eller bivirkninger ved at indtage piskeormene. Hvad er din holdning til dette?

Svar

Der starter i løbet af 2008 behandlingsforsøg med piskeorm på Rigshospitalet. Vi håber naturligvis alle, at forsøgene falder positivt ud, men der foreligger endnu ingen resultater.

 

Det er vigtigt at nye behandlinger undersøges grundigt inden de tages i brug. Det skyldes at man ind imellem ser, at behandlinger, der tilsyneladende skulle være sikre, alligevel har negative effekter.

 

Jeg mener derfor kun nye behandlinger bør bruges, når de er undersøgt og fundet sikre og effektive i regelrette videnskabelige forsøg.