Gå til hovedindhold

Brændende smerter

Spørgsmål

Jeg har nu i et døgns tid haft en brændende fornemmelse i øvre ryggen, værst i højre side, som i går også gik ned i det højre ben og ud i højre arm, samt en smule i hovedet og ansigtet. Det var og er meget ubehageligt, også at have tøj på. Endvidere havde jeg i går også hovedpine, som om nogen trykkede mit hovede sammen. Min egen læge tilså mig i aftenkonsultation, og sagde at hun ikke tænkte at det var noget akut, men at jeg dog skulle kontakte lægevagt eller scleroseklinikken, hvis det blev værre. Det skal nævnes, at jeg er under udredning for, om jeg kan have sclerose på Glostrup Hospital.

Jeg har en psykisk diagnose, samt lider af søvnapnø, så jeg har rigeligt at kæmpe med i forvejen, så hvis de kan udelukke sclerose, bliver jeg kun lykkelig. I dag har jeg så været til MEP & VEP undersøgelse. I forbindelse med at de lavede MEP undersøgelsen, havde de problemer med at se en reaktion, da de satte magneten på min lænd. De blev ved med at gentage, at der var "støj" på og kiggede hele tiden bekymret på hinanden. Jeg fortalte om symptomerne fra i går og idag, og hun sagde at det var godt jeg sagde det, og at jeg skulle fortælle det nede i scleroseklinikken. Da jeg efterfølgende spurgte ind til om den manglende reaktion, ved undersøgelsen, var noget jeg skulle bekymre mig om, sagde sygeplejersken sådan lidt svævende; at det kunne være mange ting. Jeg henvendte mig i scleroseklinikken bagefter for at fortælle om den brændende følelse, som er mere ubehagelig end smertefuld, og sekretærens svar var at hun vidste ikke, hvem hun skulle fortælle det til, og at jeg jo skulle ind til endelig konsultation i næste uge.
Tror du at det er nødvendigt at henvende mig til nogen omkring den her brændende følelse, eller er det noget der kan vente, til jeg har været til konsultation næste fredag? Jeg har fortsat symptomerne i dag, men er efterhånden i tvivl om, det er noget jeg bilder mig selv ind.

Svar

Jeg kan dårligt rådgive om konkrete symptomers behandling her på hjemmesiden, da det sædvanligvis kræver grundig udspørgen og undersøgelse. Jeg kan forstå, at du er under udredning for MS og at du nu oplever en brændende fornemmelse i øvre del af ryggen, ansigtet samt højre arm og ben. Det lyder umiddelbart som nervesmerter, hvilket ikke er farligt i sig selv, men kan være så ubehageligt, at det skal behandles, dvs. dæmpes med medicin. Hvis du ikke kan få kontakt med den neurolog, som har undersøgt dig, må du henvende dig til din egen læge, der så kan hjælpe dig. Hvis smerterne ikke er uudholdelige, kan du vente og snakke med neurologen som planlagt.