Gå til hovedindhold

Børns fritidsaktiviteter, hvem skal betale regningen

Spørgsmål
Grunden til at jeg skriver, er at jeg har oplevet at få en regning på nogle aktiviteter som faren til min datter har tilmeldt og taget min datter med til.

Er det ok ifølge lovgivningen? Og hvis det er, har jeg så ikke ret til at vide, en hvis tid forud, at jeg får en udgift i mit regnskab?

Min datter er hos sin far hver 14. dag.
Svar
Du skriver ikke, om I har fælles forældremyndighed, og om hvordan du og din datters far normalt deler udgifterne mellem jer. Hvis din datters far melder din datter til fritidsaktiviteter uden at aftale det med dig på forhånd, så skal han også selv betale for det.

Jeg vil derfor foreslå, at du, med det samme, kontakter det pågældende sted hvor aktiviteten har foregået og beder om, at regningen bliver sendt til din datters far i stedet. Hvis stedet nægter, så må du overveje enten blot at betale eller at melde din datter fra holdet igen.

Under alle omstændigheder vil det være fornuftigt at tage en snak med din datters far om problemet – hvis det ellers er muligt. Hverken du eller din datter kan leve med, at han tilmelder din datter til aktiviteter, som der ikke bliver betalt for.