Gå til hovedindhold

Børnehave, skånejob

Spørgsmål

Jeg vil rigtig gerne have et skånejob, hvilket min kommune også synes er en god idé - jeg skal dog selv finde et, hvilket jeg har problemer med. Hvad gør man for at få et skånejob i 10-15 timer om ugen? Jeg har ringet til forskellige børnehaver, men de synes det er for meget med en syg, da der jo er ret meget gang i den i en børnehave.

er bare at det jo er det er arbejde som dette jeg kan har lyst til/kan lide - syg eller ej. Synes selv at jeg har noget at give af, selvom jeg ikke drøner rundt og spiller fordold med børnene. At tegne, male, læse, sy, bage mm. er vel også gode ting at kunne i en børnehave. Kan du hjælpe mig lidt her?

Svar

&#160

Tolker ud af dit brev at du er glad for børn, samværet med dem, vejlede dem og hjælpe dem. Hvis vi tager det som udgangspunkt for et fremtidigt job til dig, åbner der sig jo flere andre muligheder end børnehaver. Her kunne biblioteker, daginstitutioner i almindelighed, diverse skolefritidsordninger og børneafdelinger på hospitaler, være andre muligheder.Muligheden for et job i dagplejen var måske også en mulighed.

&#160

Man kan søge job som du har gjort, ved at ringe op, hvilket normalt er en særdeles god måde at skabe kontakt på. Andre metoder er udsendelse af ansøgninger, både opfordrede som uopfordrede. Endelig er netværksmetoden god. Her bruger du dem du kender til, dels at finde mulige arbejdssteder/funktioner, men også som kontaktskabere til mulige arbejdsgivere, således at du allerede har en indgang når du selv tager første kontakt - så kan du nemlig sige du ringer på foranledning af, eller ifølge aftale med en eller anden.

Kan i øvrigt ikke rose dig nok for at ringe uopfordret, dette kræver stort mod. Når du har vurderet at du kan passe et arbejde 10-15 timer om ugen, har du også vurderet, at du kan komme frem og tilbage til dit arbejde uden de store problemer. Var det så ikke en ide at tage ud på uanmeldt besøg de steder du gerne vil have kontakt med, så de kan se dig, og derfor bedre selv danne sig et indtryk af dig og dine muligheder hos dem.

Når vi snakker telefon eller skrive brev, er der nemlig den mulighed at vi får udtrykt os forkert, og dermed giver et helt forkert billede af os selv, og måske overfortolkes konsekvenserne ved dit handicap.Ved at møde op, viser du at du kan, hvordan du ser ud, og hvad de kan få, ved at ansætte dig. Ulempen kan være at du kommer til ulejlighed, eller at den du skal snakke med ikke er der og så videre. Men klø endelig på.

Vurder hvor mange du kan besøge, og pas på ikke at tage for mange om dagen. Husk at tage lidt materiale med om dig selv som du kan lægge, samt eventuelt en folder fra Scleroseforeningen, samt beskrivelse af fleksordningen. Hvis dit materiale gives videre til en anden, så sørg for at få navnet, så du kan følge op på det.&#160

&#160