Gå til hovedindhold

Børn og sclerose

Spørgsmål

Jeg vil gerne spørge, hvorfor jeg ikke, nogen steder på jeres hjemmside, kan finde noget om børn under 18 år som har diagnosen sclerose? Her tænker jeg for eksempel på noget omkring: Hvilken medicin får de, hvor mange børn findes der med sclerose m.m.

Jeg har selv sclerose og min yngste søn på 16 år har lige fået af vide at han har pletter i hjernen, som er forenlige med sclerose. Han skal nu igennem alle de test der findes. Jeg mangler derfor nu lidt information, vedrørende børn med scelrose.

Svar

 

Sclerose forekommer mere sjældent hos børn end hos voksne.

Det er endnu ikke beskrevet, hvor mange ud af en hel nations børnebefolkning, der lider af sclerose, men man er kommet svaret en smule nærmere, da Banwell og medarbejdere for nylig udgav en artikel (kan ses på PubMed) om nye tilfælde af demyeliniserende sygdomme (sygdomme/symptomer der kan være forstadie til sclerose) hos børn i Canada.

Undersøgelsen viste at 0,9 ud af 100.000 børn pr. år havde haft et anfald med neurologiske symptomer, der kunne udvikle sig til sclerose, men hvor mange børn der rent faktisk fik sclerose (et eller flere nye anfald), ved vi endnu ikke. Til sammenligning kan nævnes, at der hos voksne i Danmark er ca. 8 nye tilfælde af sclerose pr. 100.000, pr. år.

Børn med sclerose behandles stort set ud fra samme principper som voksne. De primære behandlingsformer er Interferon eller Copaxone og i mere aggressive tilfælde kan man også bruge kemoterapi eller Tysabri.