Gå til hovedindhold

Boligstøtte til enlig

Spørgsmål

Jeg måtte for 5 år siden flytte pga. sclerose, og fik et rækkehus hvor der også var plads til min datter. Fik dengang at vide, at jeg stadig ville få boligydelse for det ekstra værelse, også når hun flyttede, da jeg til tider brugte min rullestol som aflastning. Nu siger de så at det kan jeg ikke. Jeg bruger nu det lille værelse til mine hjælpemidler som fylder ret godt, og jeg har ikke andre steder at sætte dem hen. Jeg er nervøs for, om jeg kan blive boende her. Jeg har 84 m2, og må efter reglerne som enlig kun have 64 m2, så det er det jeg får boligydelse efter. Jeg har en dejlig hund som hjælper mig i det daglige, så ham skal der også være plads til. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal. Skal jeg finde en anden bolig, hvilket jeg næsten ikke kan se mig ud af, eller hvordan skal jeg forholde mig?

Svar

For enlige beregnes boligstøtte til 65 m2, og for stærkt bevægelseshæmmede der bor i en egnet bolig, forøges arealgrænsen på 65 m2 med 10 m2. Det betyder, at hvis du kan blive vurderet som stærkt bevægelseshandicappet, kan din boligstøtte blive hævet. Stærkt bevægelseshandicappet betyder i lovens forstand, at den fysiske funktionsnedsættelse medfører, at du kun vanskeligt kan bevæge dig uden hjælpemidler som kørestol eller lignende. Det er ikke en betingelse, at boligen er specielt indrettet, blot den er egnet.

Du skal kontakte Udbetaling Danmark og din kommune herom. Din lejlighed vil dog fortsat være for stor i lovens forstand, men hvis du får medregnet 10 m2, kan det være, at det rent økonomisk fortsat vil være muligt for dig at blive boende. I modsat fald må du kontakte visitationen i din kommune med henblik på rådgivning om dine muligheder for anden bolig, herunder også økonomien i den forbindelse.