Gå til hovedindhold

Blodprøver inden konsultation

Spørgsmål
Jeg er kvinde på 59 år der er under udredning for sygdom. Jeg har mange symptomer, som startede i oktober 2009 med et kraftigt svimmelhedsanfald, hvilket medførte indlæggelse. Under indlæggelsen fik jeg CT-scannet hjernen og anfaldet forsvandt igen.

I februar 2010 fik jeg så kraftige smerter i brystet samt føleforstyrrelser og var indlagt fire gange inden for en måned, både på hjerteafdelingen og neurologisk afdeling, hvor jeg fik scannet min hjerne.

Siden er der dukket yderligere symptomer af forskellig art op: Føleforstyrrelser i ansigtet - især omkring munden - hænder og fødder, spændinger i brystkassen, spasmer i halsen, er småsvimmel mere eller mindre hver dag, har haft en del maveproblemer, mavesyre og meget luft i maven og hævelse på thymuskirtelen (som er blevet meget hård).

Jeg har været til et hav af undersøgelser for alt dette, som har vist følgende: "Lille kalkplet på kranspulsåren. Lidt rød i øverste del af spiserøret. Polyp på 3,8 m.m. i galdeblæren. En lille smule fedtlever. En smule hudforandringer på thymuskirtlen".

Jeg skal til neurolog sidst i august og til hudlæge i starten af september. Jeg synes mange af mine symptomer minder om sclerose.

Jeg kan mærke, at der er noget rivende galt.

Vil det være en god idé, at få foretaget fornyede blodprøver, inden jeg skal til neurolog?
Svar

Der er ingen grund til at få taget flere blodprøver nu, da neurologen vil tage stilling til, om der skal tages nye prøver og eventuelt hvilke blodprøver, der skal tages, når du bliver set.