Gå til hovedindhold

Bliver pengegaver fratrukket min førtidspension

Spørgsmål

Jeg er blevet bedt om at finde ud af, hvad der er effekten af en evt. pengegave fra min svigerfar til sin søn. Han spørger, hvad det betyder for min førtidspension, hvis han giver f.eks. 100.000 kr. Han vil meget gerne give penge til, at vi kan få ordnet forskellige ting, men han siger også, at han gerne vil give sin søn med familie disse penge, ikke kommunen.

Jeg er klar over, at der vil blive skåret i min pension, men kan I sige noget om, hvor meget der typisk vil være tale om. Er der en eller anden procentsats af den givne gave, der bliver modregnet? 
Vi får betalt efterskoleophold til vores ældste søn. Bliver dette ændret?

Svar

Formue har ingen betydning for beregning af førtidspension. Her er det udelukkende indtægter, der påvirker beregningen. Gaver mellem slægtningen hører under boafgift og gaveafgift, hvor der er visse beløbsgrænser at tage hensyn til. Faktaside om beløbsgrænser kan læses her.

Mig bekendt beregnes støtte til efterskoleophold i forhold til forældrenes indtægt 2 år forud for efterskoleopholdet. Det fremgår ikke, at en gave påvirker denne beregning.