Gå til hovedindhold

Bivirkninger af interferon eller attak

Spørgsmål

Jeg skriver til dig, da jeg er i tvivl om min medicin virker.

Jeg får rebif som jeg selv sprøjter ind. Jeg har tidligere haft stukket mig i maven, men det endte med arvæv som jeg lige har fået opereret væk. Derfor stikker jeg mig som udgangspunkt nu i lårene og har gjort det længe. Mine lår er dog nu blevet hårde og det gør ondt og stikke i dem, hvilket har betydet at de sidste tre gange har måttet stikke mig i maven - og alle gangene er jeg blevet meget syg.

Mit spørgsmål er om medicinen som jeg sprøjter i lårene overhovedet virker? Det føles som om medicinen ligger lige under huden.

Jeg har desuden fået det værre og værre på det sidste. Både mine arme og ben er blevet ømme, tunge og fungerer ikke ordentligt. På ydersiden af lårene er jeg følelsesløs og mine hænder begynder at føles som da jeg fik mit første attak. Har du et bud på om det skyldes eventuel manglende virkning af medicinen, eller om der er tale om et attak?

Svar

Effekten af beta-interferon er den samme når man stikker sig forskellige steder på kroppen. Det lyder som om du har relativt udtalte bivirkninger af medicinen, og det er muligt, at du har behov for en mere effektiv behandling af disse, se også Behandling, når interferon giver bivirkninger.

 

Det er ikke utænkeligt, at du har fået et attak igen. Jeg vil foreslå, at du kontakter din skleroseklinik for at diskutere både dine bivirkninger og det eventuelle attak.

&#160