Gå til hovedindhold

Bio-Strath

Spørgsmål

Jeg vil høre, om I kender kosttilskuddet Biostrath? Jeg har brug for at få noget tilskud for at styrke immunforsvaret, men jeg er lidt i tvivl om Biostrath kan tages uden problemer. Ifølge producenten Anjo A/S skulle det ikke stresse immiunforsvaret.

Svar

Gennem firmaet Anjo, som forhandler Bio-Strath i Danmark har jeg fået oplyst, at der ikke er foretaget undersøgelser af virkningen af Bio-Strath på mennesker med autoimmune lidelser. Det er derfor ikke muligt at sige præcist, om Biostrath kan have nogen negativ effekt i forhold til mutipel sclerose (MS). Anjo beskriver ganske rigtig på deres hjemmeside, at Bio-Strath ikke stresser kroppens immunforsvar, og at produktet kan anvendes hver dag hele året rundt. Generelt vil jeg ikke anbefale dagligt indtag af de samme urter/urtetilskud året rundt, da der bl.a er en risiko for at udvikle overfølsomhed overfor urterne.  

Anjo oplyser, at Bio-Strath indeholder følgende 16 urter: englerod, basilikum, kamille, kanel, kommen, lavendel, salvie, timian, peberrod, lakrids, pebermynte, persille, isop blade, hyldeblomst og fennikel. Der er ikke forsket meget i urters indvirkning på MS, men via laboratorieforsøg på dyr ved man, at der er en række urter, som kan have immunstimulerende effekt. I bogen ”Alternative Medicine and Mutiple Sclerosis” af Allen C. Bowling nævnes en række urter, som netop kan have stimulerende effekt på  immunsystemet. Lakrids  som indgår i Bio-Strath er en af dem. De immunstimulerende urter er ikke afprøvet i forhold til sclerose, men der formodes, at de kan have en negativ effekt, hvormed langtidsbrug ikke anbefales.   Bio-Strath indeholder 61 naturlige næringsstoffer (vitaminer, mineraler, aminosyrer, nukleinsyrer, enzymer m.v.)  i naturlig og letoptagelig form.  Der er ikke tale om høje doser, så på den baggrund må man formode, at disse næringsstoffer ikke har nogen negativ indvirkning i forhold til MS.  

Bio-Strath fremstilles af gær (saccharomyces cerevisiae), som fodres med de nævnte 16 urter. Under denne proces optager gærcellerne de aktive stoffer fra urterne. Til sidst nedbrydes cellevæggen i gærcellerne (plasmolysering) og frigiver de aktive substanser. Bio-Strath fås som dråber, eleksir og tabletter. Produktet indeholder hverken farvestoffer, konserveringsmidler, aromastoffer, gluten og laktose. Jeg kan desværre ikke råde dig til, om du skal tage Bio-Straht. Hvis du ønsker at afprøve Bio-strath, anbefaler jeg i henhold til ovetående ikke langtidsbrug af produktet, men at du afprøver det i et par måneder for at se, om du oplever en positiv effekt. 

Du er sikkert allerede opmærksom på dit D-vitaminniveau,  men jeg vil under alle omstændigheder råde dig til at få det målt henover vinteren, da lavt D-vitaminniveau netop kan øge infektions-tendensen og symptomerne på sclerose.