Gå til hovedindhold

Betydning af formue 3

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål angående pension og formue, som jeg håber du kan hjælpe mig med at besvare:

Er der en formuegrænse ,med hensyn til at kunne få folkepensionens pensionstillæg? Hvis ja, hvor mange penge må der så stå i banken, for at man kan få pensionstillægget?

Jeg har være på nettet men kan ikke finde svaret. Ej heller ved at ringe til min kommune kunne jeg få et svar - der blev de blev ved med at sige, at eventuelle rentepenge gik med i beregningen. Derudover sendte de mig en seddel på alt jeg ved, men ikke et ord om en eventuel formuegrænse, som jo var spørgsmålet.

Jeg har helt tjek på grænserne for inkomst og andre pensioners betydning for pensionstillægget.

Jeg har fundet ud af, at for varmehjælp er der ingen formuegrænse og for boligydelser er den omkring 600.000 kr.

Svar

&#160

Der er ingen formuegrænse i forbindelse med pensionstillæg.

Folkepension består af grundbeløb og pensionstillæg. Grundbeløb reguleres på grund af egne andre indtægter, hvorimod pensionstillæg indtægtsreguleres både begrundet i egne andre indtægter og ægtefælle/samlevers indtægter. Disse beregninger forstår jeg, at du er bekendt med, ligesom jeg også forstår, at du er bekendt med beregning af den personlige tillægsprocent.

Jeg tror måske, at du spørger til formuegrænse i forbindelse tildeling af helbredstillæg (personlige tillæg). Helbredstillæg kan bevilges til betaling af egne udgifter til ydelser, der ydes tilskud til efter sundhedsloven (medicin, tandbehandling og lignende). Her er formuegrænsen, i år 2009, 61.800 kr. For personer med formue under 61.800 kr. reguleres tilskud herudover i forhold til den personlige tillægsprocent.

Varmetillæg ydes uafhængigt af formue, men reguleres ligeledes i forhold til den personlige tillægsprocent.

Ved beregning af boligydelse tillægges et formuetillæg, ved formue over 694.700 kr. (takst 2009).