Gå til hovedindhold

Beskatning ved ophævelse af pension

Spørgsmål

Jeg fik konstateret DS i 1998. I 2000 blev jeg selvstændig. Jeg opsagde da den pension jeg havde haft i 14 år - det blev så til udbetalingen på et hus.

Jeg har siden kunne se i pressen, at man faktisk kunne have fået en del penge fra sin forsikring, når man får konstateret en sygdom som sclerose. Det jeg hører er, at af de 60% jeg betalte i skat ved opsigelsen/udbetalingen af pensionen, kan jeg eventuelt få nogle skattekroner retur.

Mit spørgsmål er: Ved du noget, om der er noget om disse forlydender?

Jeg fik pengene udbetalt den 11. oktober 2000. Grunden til at jeg fortæller dette, er at jeg ligeledes har hørt noget om en frist på 8 år? Og hvis det er tilfældet, så har jeg jo lidt travlt.

Svar

Nu er jeg ikke vidende om hvorvidt det var en rate- eller en kapitalpension du ophævede tilbage i 2000. Hvis det er en ratepension, du har fået udbetalt som en sum penge til udbetaling på et hus, er der intet at komme efter. Hvis der er tale om en kapitalpension, kan denne ophæves til almindelig beskatning på 40% ved livstruende sygdomme.

DS er på listen over livstruende sygdomme i 2008, og jeg mener også den var det tilbage i 2000. De 8 års frist du har hørt om, kender jeg desværre ikke noget til, men jeg vil anbefale dig at kontakte det selskab hvori pensionen lå - mon ikke de stadig kan finde dine data frem og hjælpe dig med en eventuel tilbagebetaling af den ekstraordinære afgift.