Gå til hovedindhold

Beregning ved samliv

Spørgsmål

Jeg er førtidspensionist efter 2003. Jeg bor p.t. alene, med hvad bliver konsekvenserne økonomisk, hvis jeg vælger at flytte sammen med min kæreste, som p.t. er på kontanthjælp?

Jeg bliver modregnet min kærestes kontanthjælp, hvis vi vælger at flytte sammen. Men hvordan ser det ud for ham, bliver hans kontanthjælp også modregnet min førtidspension? Hvor meget bliver vi modregnet, og hvad skal vi tage højde for inden vi evt. flytter sammen? Hvilken regler er der på området?

 

Svar

Hvis du flytter sammen med din kæreste, vil din førtidspension bliver omregnet som samboende, og samlevers indtægter vil få betydning for beregningen af pensionen. Du kan lave en vejledende beregning her. Din kæreste modtager kontanthjælp og med mindre I gifter jer, vil det ikke påvirke hans kontanthjælp. Hvis din kæreste modtager særlig støtte efter aktivlovens § 34, vil der ske regulering af dette tillæg, når I flytter sammen.

Herudover skal du være opmærksom på din oplysningspligt i forhold til evt. boligsikring eller andre sociale ydelser, som du evt. modtager. Der gælder det samme for din kæreste, at han også har oplysningspligt.

Hvis I reelt påtænker at flytte sammen vil jeg anbefale jer, at kontakte kommunen så I får de helt konkrete beregninger.