Gå til hovedindhold

Beregning af pension

Spørgsmål

Jeg er visiteret til et flexjob på 12 timer om ugen. Det er ret nyt og jeg ved ikke, om det er løsningen, om jeg kan klare det; men det må tiden jo vise . Min bekymring er nu, hvis jeg ikke kan klare det, og jeg evt. skal søge pension - hvordan er jeg så stillet økonomisk? Jeg er gift, og vi har eget firma - hvordan regnes det ud?

Svar

Jeg forstår godt din usikkerhed, men udgangspunktet må være, at din kommune vurderer, at du kan arbejde i et fleksjob. Når du starter i fleksjob er det selvfølgelig vigtigt, at det er et job, hvor der kan tages hensyn til de skånebehov, som du har. 

Det forhindrer jo selvfølgelig ikke dig i at tænke på, hvad der i givet fald kan ske, hvis du ikke magter jobbet. Det er sådan, at hvis du ikke kan klare dit fleksjob, skal jobcentret kontaktes og måske resulterer det i en sygemelding. Hvis det herefter viser sig, at du ikke længere er berettiget til et fleksjob, men berettiget til pension, er det kommunen der tager skridt til at rejse denne sag.

Økonomien omkring pension er vigtig at kende. Nu ved jeg jo ikke, om du har andre pensionsordninger - i givet fald vil jeg anbefale dig at undersøge, hvor stor en udbetaling, der i givet fald kan komme derfra. Det har nemlig indflydelse på beregning af pensionen, ligesom din mands indtægter også har indflydelse.

Det er muligt at beregne en offentlig førtidspension på www.borger.dk. Du kan læse nærmere herom på de sider, der er om sociale emner på Scleroseforeningens hjemmeside under fanen "livet med sclerose". Din kommune er selvfølgelig også forpligtet til at vejlede dig herom.