Gå til hovedindhold

Beregning af førtidspension ved ægteskab

Spørgsmål

Jeg har sclerose og er tilkendt mellemste førtidspension fra 1997. Jeg vil gerne giftes pga. børnene og mig selv. Jeg har mange gange hørt, at jeg mister mit personligetillæg på ca. 1200 udbetalt. Jeg fik at vide af Udbetaling Danmark i sidste uge, at det ikke gør nogen forskel, om man er sammenboende eller gift med hensyn til min pension. Mit spørgsmål er hvad er klogest for mig, børnene og for min sammenlever?

Svar

Det er jo et meget personligt anliggende, om I skal blive gift eller ej. Som jeg forstår det, bor I allerede sammen og jeg forstår også, at det er jeres fælles børn.

Jeg går ud fra, at Udbetaling Danmark har lavet en konkret beregning på din pension, hvis ikke kan du lave en vejledende beregning her på Borger.dk.
Jeg går ud fra, at du ikke modtager boligstøtte, eller personlige tillæg/helbredstillæg (tilskud til medicin m.m.). Jeg går ud fra, at du modtager særligt børnetilskud til jeres fælles børn? Af hensyn til din/jeres økonomi er det vigtigt, at I er orienteret om eventuelle konsekvenser.

Indgåelse af ægteskab giver andre rettigheder, herunder formuefællesskab og arveret. Hvis I har behov for specifik vejledning herom vil det nok være klogest at kontakte en advokat, evt. spørge her på netrådgivningen.