Gå til hovedindhold

Beregning af førtidspension

Spørgsmål

Jeg er førtidspensionist (tilkendt efter 2003). Jeg har fået mulighed for at få et skånejob med tilskud fra kommunen. Min mand har en lønindtægt på ca. 470.000 kr. om året, og min pension er jo deraf meget nedsat. Hvad jeg ved af er den max. nedsat i forhold til hans indtjening.

Men mit spørgsmål er så, om jeg vil blive trukket i min førtidspension allerede fra den 1. krone jeg tjener, eller om jeg har et evt. maks beløb, jeg må tjene om året, før de begynder at trække yderligere i min pension. Jeg har intet kunne finde på internettet om dette. Det skal lige nævnes, at vi har ingen indtægter udover min førtidspension og min mands lønindkomst.

Svar

Som jeg forstår dit spørgsmål er din indtægt på nuværende tidspunkt alene reduceret med din mands indtægt. Jeg går derfor ud fra, at din pension er 11.607 kr. brutto pr. md.

Hvis du får egen lønindtægt vil det påvirke beregningen med 30% af din lønindtægt. Dvs, at ved en årlig indtægt fx med 10.000 kr. vil din pension blive reduceret med 250 kr. månedlig.
Du kan beregne førtidspensionen her.