Gå til hovedindhold

Beregning 4

Spørgsmål

Jeg har skrevet og regeret til alle vore politiske partier, fordi jeg er utilfreds med at alle de foranstaltninger jeg selv har gjort, og ikke mindst betalt for, da jeg kunne - kun for så at opdage, at det så medfører at man modregner alt i min nylige opnåede førtidspension.

Jeg har derfor et spørgsmål til dig: Hvad med en eventuel arv, en eventuel gevinst eller andet - vil disse ting også blive modregnet i førtidspensionen - og hvad kan man eventuelt gøre?

Svar

Du har ret, at andre indkomster (privattegnet pension, ægtefælle/samlevers indtægt, renteindtægter og lignende) modregnes i beregning af offentlig pension. Dog sker modregningen ikke krone for krone, der er fradragsbeløb, før modregning sker. Dette er politisk bestemt, som du også anfører, og du har sikkert fået politikernes begrundelser ved deres besvarelser.

En sum, gevinst, arv eller lignende modregnes ikke. Det er i givet fald renteindtægterne af formuen, der kan påvirke pensionsberegningen.

Du er uden tvivl bekendt med muligheden for selv at beregne pensionens størrelse og her se, hvilken indflydelse indtægter har på beregningen. Jeg nævner dog alligevel muligheden på www.pensionsguiden.dk.