Gå til hovedindhold

Beregning 14

Spørgsmål

Jeg er i tvivl om hvilken sats jeg kan forvente at få af førtidspension? Jeg spørger i forbindelse med at vi skal til at bygge om for at få mere plads.

Svar

&#160

Jeg forstår dit spørgsmål sådan, at du, forinden tilbygning og større terminsudgifter, ønsker at kende satserne for førtidspension. Jeg forstår det også sådan, at du vil sikre dig, at I kan klare udgifterne, hvis du skulle komme i den situation, at din indtægt bliver førtidspension.

Først skal du undersøge om du har anden pensionsordning - gennem dit arbejde eller på anden vis. Førtidspension fra kommunen beregnes i forhold til andre indtægter, det vil sige anden pensionsindtægt, renteindtægt eller lignende. Tillige påvirker ægtefælle/samlevers indkomst også beregningen.

Det maximale beløb, der p.t. kan udbetales (efter pensionsreglerne efter 1.1.2003), udgør til enlige pr. md. før skat 15.704 kr. og gifte/samlevende 13.348 kr.

Der betales ikke arbejdsmarkedsbidrag af pensionen.

Andre indtægter påvirker som nævnt beregningen og du vil kunne beregne din pension på https://pensionsguiden.borgerservice.dk/, beregning.

Din kommune kan også lave en vejledende beregning.