Beregning 14
d. 22 november 2009

Jeg er i tvivl om hvilken sats jeg kan forvente at få af førtidspension? Jeg spørger i forbindelse med at vi skal til at bygge om for at få mere plads.

 


Jeg forstår dit spørgsmål sådan, at du, forinden tilbygning og større terminsudgifter, ønsker at kende satserne for førtidspension. Jeg forstår det også sådan, at du vil sikre dig, at I kan klare udgifterne, hvis du skulle komme i den situation, at din indtægt bliver førtidspension.

Først skal du undersøge om du har anden pensionsordning - gennem dit arbejde eller på anden vis. Førtidspension fra kommunen beregnes i forhold til andre indtægter, det vil sige anden pensionsindtægt, renteindtægt eller lignende. Tillige påvirker ægtefælle/samlevers indkomst også beregningen.

Det maximale beløb, der p.t. kan udbetales (efter pensionsreglerne efter 1.1.2003), udgør til enlige pr. md. før skat 15.704 kr. og gifte/samlevende 13.348 kr.

Der betales ikke arbejdsmarkedsbidrag af pensionen.

Andre indtægter påvirker som nævnt beregningen og du vil kunne beregne din pension på https://pensionsguiden.borgerservice.dk/, beregning.

Din kommune kan også lave en vejledende beregning.

Skrevet d. 22 november 2009