Gå til hovedindhold

Behandlingsudgifter, boligsikring

Spørgsmål

Jeg har 3 vidt forskellige spørgsmål, som jeg godt kunne tænke mig at spørge dig lidt til råds omkring.

1) Er det rimeligt at jeg selv skal betale for at gå i behandling for angst? Det er startet i forbindelse med min sclerose, og inden for det sidste halve år blev det så slemt at jeg stort set ikke turde gå uden for en dør, og jeg kunne ligge og græde under dynen hele dagen fordi jeg vidste jeg skulle nå på for eksempel apoteket. En ting er at få sclerose, og lære at leve med det, men angst er det værste jeg har oplevet, og jeg kunne ikke få tilbudt nogen form for behandling.

Da jeg jo ikke kunne leve på den måde har jeg selv betalt 5000 kr, og jeg går til noget som jeg ikke lige kan huske hvad hedder, men hun banker/ trykker forskellige steder på kroppen. Jeg kommer nu ud hver dag, og jeg løber ikke længere hjem fra føtex - en befrielse uden lige. Men er det virkelig rigtigt at jeg ikke kan få betalt for den behandling (som jeg har måtte låne penge i banken for at kunne få råd til)?


2) Jeg købte min mand ud af vores andelsbolig da vi blev skilt for 2 år siden. Det var det bedste for mig på det tidspunkt, men nu hvor jeg er blevet førtidspensionist er den blevet for dyr for mig. Jeg kan ikke få hjælp til noget som helst fordi det er en andelsbolig med en stor friværdi. Men jeg kan jo desværre ikke spise huset, så er kommunen på nogen måde forpligtet til at hjælpe mig med en anden bolig?

3) Hvis jeg sælger min lejlighed og flytter ind hos en veninde eller lejer en mindre lejlighed, så står jeg uden gæld og 800.000 kr i hånden. Hvilken indflydelse har det på min pension?

Svar

Jeg forstår dit spørgsmål sådan, at du har haft kontakt med din læge vedrørende behandling for din angst. Du skriver, at du ikke kunne få tilbudt nogen form for behandling, hvilket selvfølgelig undrer mig. Jeg tænker så, at du har valgt alternativ behandling og så er det korrekt, at der ikke er nogen automatisk mulighed for tilskud. Jeg ved ikke om du har talt med en af Scleroseforeningens psykologer, men måske var det en mulighed for dig.

Førtidspensionister kan få beregnet boligsikring også til andelsboliger, men det afhænger af indkomst, boligudgift og m2. Du har mulighed for at kontakte din kommune med henblik på vurdering af, hvorvidt du måtte være berettiget til handicapegnet bolig samt for generel vejledning om deres mulighed for at hjælpe dig med at finde anden egnet bolig.

Beregning af pension sker på grundlag af andre indtægter udover pensionen. En formues størrelse påvirker ikke pensionen, men renteindtægter fra formuen kan få indflydelse på beregningen. Du kan beregne din pension på www.pensionsguiden.dk. Du skal være opmærksom på, at formue kan have betydning for beregning af boligsikring i lejebolig.